Mendapatkan code Warna
Posted on Saturday, 21 December 2013 @ 19:05 with 0 comments


Assalamualaikum. Tuto ni khas bagi pengguna Photoscape. Ok, If korang tengah blogwalking. And korang ada jumpa warna backgound blog dia comel sangat. Korang nak warna tu but tak tahu code tu. So this tutorial for u guys ~

  1. Pergi Photoscape
  2. Dekat menu tu, cari ' colour picker ' , Tekan.



  3. Dekatkan cursor dekat butang macam pensel tu. Tarik dekat background warna yang korang nak cari
  4. Then sila tengok gambar >



  5. Nanti code warna tu akan keluar. Copy code.
  6. So itulah code warna ualls. Perlu di ingatkan, Korang kena letak simbol hashtag ( # ) sebelum code tu.

Sekian. Btw, Mohon siapa yang ada masalah dengan my skins ~ plis jangan tanya dekat c-box. Seboleh bolehnya contact dekat twitter or facebook. Sebab kalau nak buat tuto, semua code susah nak jelaskan. Sebab Umum kan. Plus semua code bs berbeza, So susah nak jelaskan. Harap maaf.


Labels:




0Comments:
Post a Comment



Hello ppl
SSUP ppl. 17, hiatus = lazy.
make a new life yehet.



Archive



Shout


© 2015 - Basecode Qayyum.