Tutorial: Billy Music Player Mp3.
Posted on Friday, 7 June 2013 @ 12:28 with 5 comments


Assalamualaikum. Ppyong ~ ^_^ its holiday.. sikit lagi nak habis cuti.. Yeah I know, Dah lama dila menyepi right.. Sorry.. Malas actually xD
Well, Today its tuto letak lagu dalam blog. Well ni khas for bagi new blogger, even my friends pon tanya bout ni, but susah lah nak ajar without lappy :/
Ok, Let start it !


1. Cari link Mp3, tekan ini http://irondj.net/ 

2. Search tajuk lagu yang kita nak. As me, dila amik lagu Exo - Wolf. Kalau takde lagu yang kita nak, boleh upload sendiri.


3. Dah search, Click tajuknya... Seperti ditunjukkan pada gambar !!

4. Dah click, Scroll then anda akan jumpa HTML Embed tuu.. Tengok dalam gambar..


5. Copy code Mp3  yang lebih kurang macam yang dah di'highlight' pada gambar. Code lebih kurang macam ni:-


http://media.irondj.net/mix/file/35921/EXO_________Wolf__Music_Video__Korean_ver._.mp3

 6. Then pergi http://www.sheepproductions.com/billy/#


7. Paste Link mp3, Then ganerate code. copy code, paste at blog.. Done. 


Classic template (blogskins)


  1.  Dashboard > Template
  2. Paste it kat mana yang anda nak..



Template Designer.

  1. Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript


Ask me if tak faham ^-^

Labels:




5Comments:

Blogger Wan Nabihah said on 1 November 2013 at 21:30 

urm, kenapa bila tekan dia kata error and kalau nak generate asyik buffering jer..

Blogger Yup Diela said on 5 November 2013 at 23:34 

try tukar link mp3 yg lain, boleh cari dekat Kiwi6

Blogger Story said on 13 November 2013 at 15:31 

This comment has been removed by the author.

Anonymous Anonymous said on 13 November 2013 at 15:32 

cemana kalau nak upload lagu sendiri?

Blogger PuanMegatron said on 27 November 2013 at 21:42 

Why lagu tak boleh main? Asyik buffering je. Can you help me please?

Post a Comment



Hello ppl
hey there! i could just shut this blog down but it kind of have special place in my heart(?) how don't ask.


Archive



Shout


© 2015 - Basecode Qayyum.